![https://statics.hesetazegi.com/files/images/recipes/kohlrabi-pilau-with-meat/cabbage_and_rice_with_meat_t_hese_tazegi.jpg](https://statics.hesetazegi.com/files/images/recipes/kohlrabi-pilau-with-meat/cabbage_and_rice_with_meat_t_hese_tazegi.jpg)
متعادل
1 قاشق غذاخوری
یکچهارم پیمانه
به میزان لازم
1 قاشق مرباخوری
2 قاشق غذاخوری
1 قاشق چایخوری
1 قاشق چایخوری
2 پیمانه
1 قاشق مرباخوری
300 گرم
1 عدد متوسط
آمادهسازی
- برنج را پاک کنید و با آب ولرم بشویید (تا زمان شفاف شدن آبِ برنج به شستشو ادامه دهید.)؛ بهتر است برنج شستهشده را با مقداری آب (درحدی که روی برنج را بگیرد) و نمک در ظرف مناسبی بریزید و به مدت 3 تا 4 ساعت بخیسانید. بعد از گذشت این مدت زمان، آبِ برنج را خالی کنید.
- پیاز و کلمقمری را بشویید و پوست بگیرید.
- پیاز را نگینی ریز و کلمقمری را نگینی درشت خرد کنید.
مراحل پخت
مرحله 1
کلم را با مقدار مناسبی آب روی حرارت بگذارید تا بپزد. بعد از پخت با آبِ سرد آبکشی کنید و کنار بگذارید.
مرحله 2
در ماهیتابهای روغن بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ شود، سپس پیاز را در آن تفت دهید تا بلوری شود. کلمِ پخته را اضافه کنید و تفت دهید. ادویه پلویی، نمک، فلفل، زردچوبه و پودر لیموعمانی را اضافه کنید و همبزنید تا کلم خوب مزهدارشود بعد شعله را خاموش کنید.
مرحله 3
دو-سوم قابلمه را از آب پُرکنید و بجوشانید. وقتی آب بهجوش آمد، برنج و نمک را داخل آب بریزید و اجازه دهید برنج خوب بجوشد. هرازگاهی کفِ ایجادشده روی برنج را با کفگیر بردارید و دور بریزید. بسته به نوع برنج 8 تا 12 دقیقه زمان لازم است تا برنج مغزپخت شود. برای تست، دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهید تا له شود. درصورتیکه سطح برنج نرم ولی داخل آن کمی سفت بود، یعنی برنج برای آبکشی آماده است.
مرحله 4
برنج را آبکش کنید و مقداری آبِ سرد روی آن بگیرید تا نمک اضافی و لعاب برنج گرفته شود. در قابلمه مدنظر برای پخت برنج، کمی روغن ریخته (درصورت تمایل تهدیگ مورد نظرتان را بچینید)، سپس چند کفگیر از برنج آبکششده را بریزید و کلمقمری مزهدارشده و تفتخورده را اضافه کنید. این کار را تکرار کنید تا برنج و کلم تمام شوند. با کفگیر، برنج را از کنارهها به سمت وسط جمع کنید (چیزی شبیه به کوه بسازید). حفرههایی روی برنج ایجاد کنید، بعد درب قابلمه را بگذارید (درصورت تمایل دمکنی مناسب بگذارید) و اجازه دهید روی حرارت ملایم بخار کند تا دَم بکشد.
نوش جان!
سؤالی در مورد این دستور داری؟