slider image
slider image
slider image
slider image
آش برگ مو
آش برگ موآش برگ موآش برگ موآش برگ مو
آش برگ مو
زمان آماده‌سازی
30 دقیقه
زمان پخت
120 دقیقه
مزه
متعادل
روش تهیه
تفت دادن-آرام‌پز
سطح مهارت
کم
فصل
بهار
زادگاه
فارس

این دستور را درست کردی؟


آش برگ مو

4

معرفی

افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه آش برگ مو

برای 2 نفر

بلغور (بلغور جو)

نصف پیمانه

آب گوشت (یا آب قلم)

1 پیمانه

آب

به میزان لازم

پیاز

2 عدد متوسط

برگ مو

50 گرم

روغن مایع

به میزان لازم

نمک

1 قاشق مرباخوری

نخود

نصف پیمانه

گوشت گوسفند (گردن)

200 گرم

برگ بو

1 عدد متوسط

زردچوبه

1 قاشق چای‌خوری

فلفل سیاه

1 قاشق چای‌خوری

طرز تهیه آش برگ مو

آماده سازی

مرحله 1

  1. نخود را پاک کنید و بشویید.
  2. برگ مو را بشویید و خرد کنید. (اگر غذا را با روش دوم می‌پزید، برگ مو را خرد نکنید.)
  3. گوشت را بشویید تا مو یا خرده استخوانی روی آن نماند.
  4. پیاز را بشویید و پوست بگیرید. (در صورت تمایل به استفاده از پیازداغ، نصف پیازها را نگینی خرد کنید و باقی را برای پخت با گوشت، کامل نگه دارید.)

روش اول پخت

مرحله 1

ابتدا گوشت را بپزید (به روش پخت گوشت مراجعه شود). پس از پخت، آن را با پیازش بکوبید.

مرحله 2

نخود و جو را هم جداگانه بپزید.

مرحله 3

پس از پخت مواد، در تابه‌ای پیاز را سرخ کنید و بعد زردچوبه بزنید.

مرحله 4

وقتی جو پخت، برگ مو، مقداری آب یا آبِ گوشت (یا آب قلم)، نخود پخته، پیازداغ، گوشت کوبیده، نمک و فلفل را به آن اضافه کنید و هرازگاهی هم بزنید تا غذا ته نگیرد.

روش دوم پخت

مرحله 1

ابتدا گوشت و نخود را به‌همراه پیاز درسته و مقدار مناسبی آب در قابلمه بپزید؛ بعد از پخت، آن‌ها را بکوبید و کنار بگذارید.

مرحله 2

در ظرفی دیگر جو را به‌همراه مقداری آب بار گذاشته و پس از جوش‌آمدنِ آب، نمک، فلفل، زردچوبه و آبِ گوشت یا آبِ قلم را به آن اضافه کنید.

مرحله 3

برگ مو را در ظرفی جداگانه بپزید و بعد ساطوری کنید.

مرحله 4

پس از پختِ جو، برگ مو را به آن اضافه کرده و بگذارید بجوشد تا جا بیفتد.

مرحله 5

یک ربع قبل از سرو آش، پیاز، گوشت و نخود کوبیده را هم به آن اضافه کنید.

  • حتما در این فاصله هرازگاهی آش را هم بزنید تا ته نگیرد.

نوش جان!

نکته‌ها

نکات
  1. بهتر است نخود را از شب قبل یا حداقل 8 ساعت پیش از پخت در یک کاسه پر از آب بخیسانید. پیشنهاد می‌شود در این مدت، چند بار آب نخود را عوض کنید تا نفخش گرفته شود. خیساندن نخود به سریع‌تر پختنش کمک می‌کند.
  2. به‌جای آبِ گوشت می‌توانید از آب قلم یا آب معمولی استفاده کنید؛ هر چند آبِ گوشت و آبِ قلم طعم بهتری به غذا می‌دهند.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها

مشابه‌ها