slider image
slider image
کُلُمبا
کُلُمباکُلُمبا
کُلُمبا
زمان آماده‌سازی
20 دقیقه
زمان پخت
120 دقیقه
زمان انتظار
300 دقیقه
مزه
متعادل
روش تهیه
تفت دادن-آرام‌پز
سطح مهارت
کم
فصل
تمامی فصول
زادگاه
هرمزگان

این دستور را درست کردی؟


کُلُمبا

4

معرفی

افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه کُلُمبا

برای 2 نفر

روغن مایع

یک‌چهارم قاشق غذاخوری

پاپریکا

1 قاشق چای‌خوری

آب

به میزان لازم

گندم (نیم‌کوب)

سه‌چهارم پیمانه

زردچوبه

1 قاشق چای‌خوری

فیله ماهی (تکه)

1 عدد متوسط

ادویه ماهی

1 قاشق چای‌خوری

پیاز

1 عدد متوسط

فلفل سیاه (درصورت تمایل)

1 قاشق چای‌خوری

نمک

1 قاشق چای‌خوری

طرز تهیه کُلُمبا

آماده سازی

مرحله 1

  1. گندم را بشویید.
  2. پیاز و سیر را بشویید و پوست بگیرید.
  3. ماهی را هم خوب پاک کنید و بشویید.
    • پیاز را رنده کرده یا نگینی خرد کنید.
    • سیر را رنده کنید.

مراحل پخت

مرحله 1

گندم را بپزد تا نرم شود و لعاب بیندازد.

مرحله 2

به انتهای پخت گندم که نزدیک شدید، در تابه پیاز را سرخ کنید، بعد ماهی را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید. حالا نمک، فلفل و ادویه ماهی را اضافه کنید و کمی که تفت خوردند، ترکیب را داخل قابلمه بلغور بریزید.

  • در صورتی که از ماهی شور استفاده می‌کنید در فاصله پختِ بلغور گندم، ماهی را آب پز کنید، تیغ‌های آن را بگیرید و گوشتش را جدا کنید. در ضمن آب ماهی را دور نریزید.
  • اگر از ماهی شور استفاده کردید، به پیاز نمک نزنید! در عوض آبِ ماهی پخته‌ای که کنار گذاشتید را در غذا بریزید.
  • اگر می‌خواهید از سیر رنده شده استفاده کنید، می‌توانید آن را کمی با پیاز تفت دهید و به غذا اضافه کنید.
  • اگر از فیله ماهی استفاده می‌کنید، نیازی به پختنش نیست.

نوش جان!

نکته‌ها

نکات
  1. بهتر است گندم را 5 تا 6 ساعت بخیسانید.
  2. در هرمزگان این غذا به‌صورت حلیم درست می‌شود و سیر در آن یا به کار نمی‌رود یا به‌مقدار خیلی کم استفاده می‌شود.
  3. این غذا در اصل با ماهی شور تهیه می‌شود.
    • ماهی شور را در آب بخیسانید و 2 تا 3 بار آب آن را عوض کنید تا شوری‌اش گرفته شود.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها

مشابه‌ها