slider image
slider image
خورش آلو اسفناج
خورش آلو اسفناجخورش آلو اسفناج
خورش آلو اسفناج
زمان آماده‌سازی
15 دقیقه
زمان پخت
120 دقیقه
مزه
ملس
روش تهیه
تفت دادن-آرام‌پز
سطح مهارت
متوسط
فصل
زمستان-پاییز
زادگاه
ایران

این دستور را درست کردی؟


خورش آلو اسفناج

4

معرفی

افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه خورش آلو اسفناج

برای 2 نفر

زردچوبه

1 قاشق چای‌خوری

رب انار

2 قاشق غذاخوری

آلو بخارا

15 عدد متوسط

آب

به میزان لازم

جعفری

50 گرم

تره

50 گرم

نمک

1 قاشق چای‌خوری

روغن مایع

یک‌چهارم پیمانه

گوشت گوسفند (یا گوساله)

200 گرم

فلفل سیاه

1 قاشق چای‌خوری

سیر ( حبه)

1 عدد متوسط

پیاز

1 عدد متوسط

اسفناج

400 گرم

طرز تهیه خورش آلو اسفناج

آماده‌سازی

  1. آلوها، پیاز، گوشت، سیر، اسفناج، جعفری و تره را بشویید.
  2. پیاز را پوست بگیرید و نگینی خرد کنید.
  3. اسفناج، جعفری و تره را هم ساطوری خرد کنید.
  4. سیر را رنده کنید.
  5. گوشت را مکعبی (خورشتی) خرد کنید.

مراحل پخت

مرحله 1

در قابلمه‌ای روغن بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید، سپس پیاز را در آن تفت دهید تا بلوری شود.

مرحله 2

گوشت را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا تغییر رنگ دهد. سیر، زردچوبه و فلفل را هم در غذا بریزید و کمی تفت دهید تا بوی سیر بلند شود. بعد آب اضافه کنید. اول حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید، همین که شروع به غل زدن کرد حرارت را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید تا گوشت بپزد.

مرحله 3

در حین پخت خورش، یک تابه روی اجاق بگذارید و در آن روغن بریزید. اسفناج، جعفری و تره را در تابه تفت دهید تا آبشان کشیده شود و تغییر رنگ دهند، بعد تابه را کنار بگذارید.

  • سبزی را زیاد سرخ نکنید. نیازی نیست تیره شوند.

مرحله 4

وقتی گوشت پخت، سبزی‌ سرخ شده، آلو و نمک را در خورش بریزید و اجازه دهید کمی با بقیه مواد بپزند.

مرحله 5

در نهایت رب انار اضافه کنید و اجازه دهید 5 تا 10 دقیقه خورش روی حرارت ملایم بماند تا کاملا جا بیفتد و غلیظ شود.

  • دقت کنید بعد از اضافه کردن آلوها زمان پخت زیاد طولانی نشود، چون باعث وا رفتن آن‌ها می‌شود.

نوش جان!

نکته‌ها

  1. میزان نمک، روغن و سایر مواد به‌صورت استاندارد تعریف شده‌اند؛ البته می‌توانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید. بدیهی است که تغییر مقدار بعضی از مواد سبب تغییر طعم نهایی غذا خواهد شد.
  2. میزان ترش یا ملس شدن این غذا به رب انار آن بستگی دارد، اگر رب انار شما شیرین باشد مزه غذا هم به‌نسبت کمی شیرین می‌شود.
  3. به هیچ‌وجه در ابتدای پخت نمک نزنید! چون باعثِ سفت شدن و افزایش زمان پخت در گوشت و حبوبات می‌شود.
  4. اگر در هر مرحله از پخت، نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب پخته شود و ته نگیرد) حتما از آبِ جوش استفاده کنید.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها

مشابه‌ها