slider image
slider image
خورش فسنجان بادام با گوشت
خورش فسنجان بادام با گوشتخورش فسنجان بادام با گوشت
خورش فسنجان بادام با گوشت
زمان آماده‌سازی
10 دقیقه
زمان پخت
120 دقیقه
زمان انتظار
60 دقیقه
مزه
ملس
روش تهیه
تفت دادن-آرام‌پز
سطح مهارت
متوسط
فصل
تمامی فصول
زادگاه
ایران

این دستور را درست کردی؟


خورش فسنجان بادام با گوشت

5

معرفی

افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه خورش فسنجان بادام با گوشت

برای 2 نفر

برای فسنجان

شکر

1 قاشق غذاخوری

رب انار

2 قاشق غذاخوری

روغن مایع

4 قاشق غذاخوری

آب (سرد)

به میزان لازم

بادام

100 گرم

پیاز

1 عدد کوچک

برای قلقلی

زردچوبه

1 قاشق چای‌خوری

گوشت چرخ کرده

200 گرم

فلفل سیاه

1 قاشق چای‌خوری

پیاز

1 عدد متوسط

نمک

1 قاشق چای‌خوری

آرد نخودچی (یا آرد سوخاری)

1 قاشق غذاخوری

روغن مایع

یک‌چهارم پیمانه

طرز تهیه خورش فسنجان بادام با گوشت

تهیه قلقلی

مرحله 1

برای تهیه قلقلی، پیاز را بشویید، پوست بگیرید و ریز رنده کنید بعد آب پیاز را بگیرید؛ برای این کار می‌توانید پیاز را در یک پارچه تمیز بریزید و آن را فشار دهید تا آبش جدا شود.

مرحله 2

گوشت چرخ‌کرده را با پیاز رنده‌شده، نمک، فلفل، زردچوبه و آرد مخلوط کنید و خوب ورز دهید تا در زمان پخت، ترک نخورند. هربار، از مواد به ‌ندازه یک گردو بردارید و قلقلی‌های کوچکی درست کنید؛ بهتر است قلقلی‌ها را در ظرفی بچینید و به‌مدت 1 ساعت در یخچال بگذارید تا خودشان را بگیرد.

مرحله 3

در تابه‌ای روغن بریزید و قلقلی‌ها را در روغنِ داغ سرخ کنید و کنار بگذارید.

تهیه فسنجان

مرحله 1

برای تهیه فسنجان، پیاز را بشویید و پوست بگیرید. بادام را با چرخ‌گوشت، دو بار چرخ کنید، بعد پیاز را چرخ کنید تا بادام‌هایی که داخل چرخ گوشت مانده‌اند، خارج شوند.

مرحله 2

در قابلمه‌ای روغن بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا گرم شود. بادام و پیاز چرخ‌شده را با هم در قابلمه تفت دهید تا کمی رنگ‌شان تغییر کند و بوی خامی آن‌ها گرفته‌شود.

مرحله 3

بعد رب انار را به بادام و پیاز اضافه کنید و تفت دهید، سپس آب بریزید و درب ظرف را ببندید و اجازه دهید سس آماده‌شده روی حرارت ملایم بپزد و کمی غلیظ شود.

مرحله 4

حالا شکر و نمک را اضافه کنید. درب ظرف را بگذارید تا شکر حل شود.

مرحله 5

درنهایت قلقلی‌های سرخ‌شده را اضافه کنید و درب ظرف را بگذارید؛ اجازه دهید قلقلی‌ها روی حرارت ملایم در سس بپزند و مزه بگیرند. وقتی خورش جا افتاد یا به‌اصطلاح به روغن افتاد، غذا آماده سرو است. نوش جان!

نکته‌ها

  1. میزان روغن، نمک، ادویه‌جات و سایر مواد به‌صورت استاندارد تعریف شده‌اند؛ البته می‌توانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید. بدیهی است که تغییر مقدار بعضی از مواد سبب تغییر طعم نهایی غذا خواهد شد.
  2. مقدار رب انار بسته به غلظت آن می‌تواند کمتر یا بیشتر شود.
  3. مقدار شکر بسته به ترشی یا شیرینی رب انار و ذائقه شما قابل تغییر است؛ بهتر است شکر را کم‌کم اضافه کنید تا به طعم دلخواه خود برسید.
  4. درصورت تمایل می‌توانید اواخر پخت کمی هم زعفران دم‌‌کرده به خورش اضافه کنید.
  5. درصورتی که چرخ‌گوشت در دسترس ندارید می‌توانید از غذاساز یا آسیاب یا حتی رنده استفاده کنید.
  6. اگر در هر مرحله از پخت، نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب پخته شود و ته نگیرد) حتما از آبِ سرد استفاده کنید.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها

مشابه‌ها