![https://statics.hesetazegi.com/files/images/recipes/artichoke-pilau/artichoke_pilau_t_hese_tazegi.jpg](https://statics.hesetazegi.com/files/images/recipes/artichoke-pilau/artichoke_pilau_t_hese_tazegi.jpg)
متعادل
350 گرم
2 قاشق غذاخوری
2 پیمانه
4 قاشق غذاخوری
1 قاشق مرباخوری
به میزان لازم
1 قاشق مرباخوری
آمادهسازی
- برنج را پاک کنید و با آب ولرم بشویید (تا زمان شفاف شدن آبِ برنج به شستشو ادامه دهید.)؛ بهتر است برنج شستهشده را با مقداری آب (درحدی که روی برنج را بگیرد) در ظرف مناسبی بریزید و به مدت 3 تا 4 ساعت بخیسانید. بعد از گذشت این مدت زمان، آبِ برنج را خالی کنید.
- کنگر را بشویید، پوست بگیرید و درشت خرد کنید.
مراحل پخت
مرحله 1
ابتدا کنگر با مقداری آب (درحدی که روی آن را بگیرد و نمک در قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید تا آب بجوشد و کنگر بپزد اما له نشود.
مرحله 2
در قابلمه دیگری آب بریزید و بگذارید تا جوش بیاید، سپس برنج را به همراه نمک به آن اضافه کنید.
مرحله 3
دو-سوم قابلمه را از آب پُرکنید و بجوشانید. وقتی آب بهجوش آمد، برنج و نمک را داخل آب بریزید و اجازه دهید برنج خوب بجوشد. هرازگاهی کفِ ایجادشده روی برنج را با کفگیر بردارید و دور بریزید. بسته به نوع برنج 8 تا 12 دقیقه زمان لازم است تا برنج مغزپخت شود. برای تست، دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهید تا له شود. درصورتیکه سطح برنج نرم ولی داخل آن کمی سفت بود، یعنی برنج برای آبکشی آماده است.
مرحله 4
برنج را آبکش کنید و مقداری آبِ سرد روی آن بگیرید تا نمک اضافی و لعاب برنج گرفته شود. در قابلمه مدنظر برای پخت برنج، کمی روغن ریخته (درصورت تمایل تهدیگ مورد نظرتان را بچینید)، سپس چند کفگیر از برنج آبکششده را بریزید و کنگر را اضافه کنید. این کار را تکرار کنید تا برنج و کنگر تمام شوند. با کفگیر، برنج را از کنارهها به سمت وسط جمع کنید (چیزی شبیه به کوه بسازید). حفرههایی روی برنج ایجاد کنید، بعد درب قابلمه را بگذارید (درصورت تمایل دمکنی مناسب بگذارید) و اجازه دهید روی حرارت ملایم بخار کند تا دَم بکشد.
نوش جان!
سؤالی در مورد این دستور داری؟