کشمشپلو اردبیل
معرفی
مواد اولیه کشمشپلو اردبیل
برای 2 نفرنصف قاشق چایخوری
2 قاشق غذاخوری
1 قاشق مرباخوری
یک و نیم پیمانه
یک و نیم قاشق مرباخوری
100 گرم
4 قاشق غذاخوری
2 پیمانه
2 پیمانه
1 پیمانه
طرز تهیه کشمشپلو اردبیل
آمادهسازی
- برنج را پاک کنید و با آب ولرم بشویید (تا زمان شفاف شدن آبِ برنج به شستشو ادامه دهید.).
- کشمش را پاک کنید و بشویید. بهتر است کشمش را به مدت 10 دقیقه در یک کاسه آب بخیسانید، سپس آبکش کنید.
مراحل پخت
مرحله 1
نیمی از کره را در تابه ذوب کنید و کشمش را در آن تفت دهید، شکر و نمک بپاشید و تفت دهید. وقتی شکر حل شد، گردو و دارچین را هم اضافه کرده، کمی تفت دهید بعد شعله را خاموش کنید.
مرحله 2
حالا برنج را با آب، شیر و نمک در قابلمه بریزید و روی حرارت بالا بگذارید تا بجوشد و آب تبخیر شود. (شیر پس از گذشت زمان کوتاهی جذب برنج میشود.)
مرحله 3
وقتی فقط کمی از آب برنج ماند، باقیمانده کره و مخلوط کشمش تفتخورده با گردو، دارچین، نمک و شکر را اضافه کرده، زیر و رو کنید. حرارت را کم کنید، با کفگیر، پلو را از کنارهها به سمت وسط جمع کنید (چیزی شبیه به کوه بسازید). حفرههایی روی برنج ایجاد کنید، بعد درب قابلمه را بگذارید ( درصورت تمایل دَمکنی بگذارید) و منتظر بمانید تا پلو بخار کند و روی حرارت ملایم دَم بکشد.
نوش جان!
نکتهها
- میزان نمک، کره و سایر مواد بهصورت استاندارد تعریف شدهاند؛ البته میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید. بدیهی است که تغییر مقدار بعضی از مواد سبب تغییر طعم نهایی غذا خواهد شد.
- درصورتی که فرصت کافی دارید، حتما برنج را بعد از شستشو، با نمک، آب و شیر یا فقط آب به مدت 3 تا 4 ساعت بخیسانید و بعد بدون آبکشی در قابلمه بریزید و باقی مراحل را ادامه دهید.
- استفاده از گردو و دارچین در این غذا به ذائقه شما بستگی دارد و میتوانید هر کدام را بهدلخواه حذف کرده یا در غذا استفاده کنید.
- اگر در هر مرحله از پخت، نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب پخته شود و ته نگیرد) حتما از آبِ جوش استفاده کنید.
سؤالی در مورد این دستور داری؟